Hoe kan ik beter omgaan met tegenslagen?

Leeuw
Deel dit artikel:
  • 101
    Shares

In deze blog leer ik je hoe je om kunt gaan met tegenslagen vanuit mijn persoonlijke inzichten die ik heb gekregen na periodes van hevige turbulentie. Dit is hoe je een periode van vele tegenslagen overleeft…

*Schaakbord met omgevallen pionnen

Reminder #1 Accepteer de levensfase

Net zoals de natuur bestaat een mensenleven uit verschillende seizoenen. Verschillende cycli die elkaar gedurende je leven afwisselen. 

*Lente: tijd voor een nieuw begin, ideeën bedenken en uitvoeren
*Zomer: tijd voor onze expressie, socializen, avontuur, en plezier.
*Herfst: tijd voor terugkeren naar jezelf en reflectie.
*Winter: tijd voor plannen, voorbereiden en herbouwen.

De fase waar je momenteel in zit (de fase van tegenslagen) associeer ik met de winterperiode van je leven. Dus het eerste wat ik van je wil vragen is om die acceptatie te krijgen voor de levensfase waar je nu in verkeert.

Tegenslagen zijn nooit leuk. Maar ze zijn wel essentieel voor jouw groei! Je zal even de winterperiode door moeten bijten.

En ook al zou je het vliegtuig pakken naar een plek waar de zon altijd schijnt. Ook daar heb je last van het regenseizoen. Dus je begrijpt wat ik wil zeggen….Wegrennen voor je problemen zal ze niet oplossen alleen maar vertragen. 

Accepteer de fase van tegenslagen.

Ying Yang illustratie

Reminder #2 Erken je gevoelens

Dit is een tijd om ruimte te maken voor je emoties. Wat gaat er in je om? Wat voel je? Het is oké om je niet oké te voelen.

Ik zeg dit nog een keer: Het is oké om je niet oké te voelen!

Probeer je emoties vrij te laten stromen en deze niet te onderdrukken. Zo help je je lichaam (en geest) reinigen en krijg je voor jezelf die helderheid waar je naar op zoek bent.

Derde oog illustratie

Reminder #3 Achterhaal de levensles

Het boeddhisme leert ons dat de afwisseling van mooie en tragische momenten een mensenleven betekenis geeft. Het zijn de twee nodige ingrediënten om een voldaan leven te leiden. 

Want wat is geluk zonder verdriet? En wat is waardering zonder verlies??

Dus sta hier even bij stil…

Wat leert deze periode jou?

Reminder #4 Omarm de verandering

Om een periode van tegenslagen te overleven is het belangrijk om open te blijven staan voor verandering. 

Het universum wil dat je vooruit blijft bewegen, omdat niets wat leeft stilstaat.

Probeer verandering te zien als een verfrissing in je leven.  Het zet je leven eerst op zijn kop! Maar daarna werpt het zijn vruchten af. 

Omarm verandering. En als het tijd is om iets los te laten, laat het gaan. Een baan, een relatie of wat voor situatie dan ook. Als het te veel weerstand veroorzaakt binnen jezelf en in je leven dan is het waarschijnlijk niet voor jou weggelegd!

Misschien is datgene wat je graag zou willen hebben, of beter gezegd wat je ego zou willen hebben, niet het beste voor jouw zielsevolutie.

Vertrouw op het universum. Laat je leiden door het universum.

Tegenslagen pin

Reminder #5 Kijk vooruit! niet in de achteruitkijkspiegel

Probeer alvast uit te kijken naar de lente want die is al om de hoek! Winter is een tijd van plannen en voorbereiding voor de volgende seizoenen:

Tip: Brainstormen en visualiseren is een goede manier om voor jezelf te ontdekken wat je jezelf gunt voor de mooie periode die eraan komt.

Hierbij is het belangrijk om je lichaam en je geest naar een hogere frequentie te leiden om te kunnen manifesteren wat je daadwerkelijk wilt hebben. Om je hierbij te helpen zou ik de boeken: De Wet van Aantrekkingskracht en Vraag en het wordt gegeven van Esther en Jerry Hicks aanraden.

Het werkt!

Een ander boek dat je kunt lezen is: Leven in overvloed van Deepak Chopra. In ‘Leven in overvloed’ beschrijft Chopra de stappen naar het besef van rijkdom, gebaseerd op een werkelijk begrip van hoe de natuur werkt. Eigenlijk meer diepgang over wat ik zojuist besproken heb.

En als laatste

Als je momenteel door een periode van tegenslagen gaat. Hang in there. Ik heb er alle vertrouwen in dat je sterker uit deze periode zal komen.

Vergeet niet de bijbehorende podcastaflevering 1 te luisteren 🙂

With love,

Lucky Buddha

Boekentips:


Deel dit artikel:
  • 101
    Shares