Hoe vind ik mijn levensdoel? | Stel deze 4 belangrijke vragen aan jezelf

Wolken
Deel dit artikel:
  • 2.3K
    Shares

Levensmissie pin

Heb jij moeite om je levensdoel te achterhalen? Door middel van deze blog help ik jou bij het vinden van jouw levensdoel.

Illustraties door Ameya’s Realm.

Vele van ons zijn niet gelukkig met ons leven. We zijn niet blij met onze baan, onze huidige relatie of wat we tot nu toe bereikt hebben.

We weten dat er VEEL MEER in ons verscholen zit, maar we vinden het moeilijk om te achterhalen waar we nou precies naar op zoek zijn!

Is het geluk dat we achterna streven?
Is het geld en succes?
Is het de erkenning van anderen?

Ik geloof dat wij allemaal een levensdoel hebben gekregen dat speciaal voor ons is weggelegd en dat ons individuele leven betekenis geeft. Iets dat in de astrologie onze levensblauwdruk wordt genoemd.

Er zijn 4 vragen die je aan jezelf kunt stellen om jouw levensdoel (levensmissie) te achterhalen.

Let’s start!

1. Waar ben ik goed in?

Je eerste aanwijzing voor het vinden van je levensdoel is het herkennen van jouw talenten. Iedereen is geboren met een handvol talenten en natuurlijk hebben we deze gekregen om hier iets mee te doen! 

Wat zijn 5 talenten van jou?

Jouw talenten vormen de basis van je levensdoel.

2. Wat is mijn passie?

Je levensdoel vind je door je talent en je passie met elkaar te combineren. Wat zijn de dingen die jou elke dag levenslust en energie geven? Welke dingen maken jou daadwerkelijk gelukkig als geld en erkenning geen rol zouden spelen?

Vaak hebben wij het idee dat we van onze passies niet ons beroep kunnen maken. Daarom kiezen we voor banen waar we misschien wel talent voor hebben, maar geen passie.

Je levensdoel is altijd een combinatie van je talenten EN je passie. Dit doel moet namelijk nooit aanvoelen als ‘werk’ maar als een bezigheid dat je met liefde doet.

3. Wat zegt mijn intuïtie?

Jouw intuïtie is jouw innerlijke kompas die je vanzelf naar je levensdoel zal leiden.

Als jij jezelf de vraag stelt: “Wat is mijn levensdoel en waarom ben ik hier?”, dan krijg je vanzelf antwoord. 

Jij weet het antwoord! 

Soms krijgen wij een idee of gedachten binnen met betrekking op onze dromen en doelen maar dan kaatsten we deze ideeën gelijk weer weg. Dan denken we:

“Nee dat doel is onrealistisch” of… “nee deze droom is niet voor mij weggelegd”.

Laat dit stemmetje je niet weerhouden. Leer te luisteren naar je innerlijke stem en leer je gedachten en je intuïtie van elkaar te onderscheiden. 

Wij als mensen zoeken graag bevestiging buiten onszelf. Maar om eerlijk te zijn kan niemand jou helpen met het achterhalen van jouw levensdoel, behalve jijzelf.

Het is altijd goed om jouw dromen te delen met mensen. Maar alleen als je er zeker van bent dat anderen jouw keuzes hierin niet zullen beïnvloeden. 

Soms kunnen anderen mensen jouw visie namelijk nog niet zien.
En ook dat is voor een reden…

Lees hier hoe je jouw intuïtie kan versterken.

4. Welke aanwijzingen krijg ik?

Het is niet erg als je nog niet weet hoe jouw leven er precies uit moet komen te zien. Het is belangrijker dat je intuïtie jou een richtingsgevoel geeft. En met dit richtingsgevoel zullen er bepaalde mogelijkheden op je pad verschijnen die jouw levensdoel langzaam aan je zullen openbaren. 

Het universum geeft ons altijd kleine ‘hintjes’ om ons in onze zoektocht te begeleiden. Ik heb een blog geschreven over hoe je de tekens van het universum kan leren herkennen om je hierbij te helpen.

Buddha, ik denk dat ik mijn levensdoel weet maar ik zie mijn pad nog niet helder…

Wie wel?

Het is oké als je je levensdoel of plan nog niet helemaal weet uit te stippelen. Of gaandeweg een paar keer van koers veranderd.

Geef je over aan het idee over hoe de eindbestemming eruit moet komen te zien. De uitkomst is nog een verrassing, en maar beter ook! 

Hoe saai zou het leven zijn als we nu al wisten waar we zouden eindigen?

Zodra je begint te bewegen, ook al zijn het kleine stapjes richting je doel, dan wordt je levenspad vanzelf zichtbaar.

With Love,

Lucky Buddha

 


Deel dit artikel:
  • 2.3K
    Shares