Wat is spiritueel ontwaken? & waar ga je doorheen?

spiritueel-ontwaken
Deel dit artikel:
  • 947
    Shares


Wat is spiritueel ontwaken, en waar ga je doorheen? Ik ben zelf ongeveer 4 jaar geleden door dit proces heen gegaan en ik deel graag mijn inzichten over deze levens-veranderende ervaring. Ik hoop dat je er klaar voor bent… Ik geef je de 7 kenmerken van spiritueel ontwaken.

Derde oog illustratie

Wat is spiritueel ontwaken?

Spiritueel ontwaken is het proces van bewustwording van ons hogere zelf. Het is het moment dat onze goddelijke energie in onszelf wordt aangewakkerd.

Het is alsof we opnieuw moeten leren lopen, voelen, zien en horen. En wij uit onze eigen gecreëerde droom (illusie) worden wakker geschud. 

Deze gebeurtenis leert ons dat er véél meer in ons zit dan waar wij tot nu toe bewust van waren. 

En voor een moment komen wij weer in contact met onze ware zielsessentie.
De persoon die wij écht van binnen zijn. De persoon die wij horen te zijn…

Het proces van spiritueel ontwaken gaat vaak gepaard met een ingrijpende gebeurtenis of een reeks gebeurtenissen die onze lichaam en geest zo shockeren, dat er een innerlijk veranderingsproces plaatsvindt.

Enkele lichamelijke klachten die kunnen voorkomen zijn:

insomnia
tintelingen
ring in de oren
hartsteken
druk op de borst
overgevoelige zintuigen
paniekaanvallen
depressie
hooggevoeligheid
emotionele uitbarstingen
hevig transpireren
duizeligheid
misselijkheid
oververmoeidheid
gewrichtspijn/spierpijn

Herken je enkele symptomen bij jezelf?

Keep on reading..

schilderij meditatie

De kenmerken van spiritueel ontwaken

1. Je verdwaald voelen

Het proces van spirituele ontwaking gaat vaak gepaard met een aantal opeenvolgende impactvolle gebeurtenissen die zich voordoen in je leven.  Een heartbreak, verlies van een dierbare, verlies van een baan of wat het ook is. Het is in een periode in je leven waar niets lijkt te gaan zoals jij wilt en je talloze obstakels naar je toe geworpen krijgt.

Het kan in deze periode aanvoelen alsof je jezelf aan het verliezen bent.
En dat je geen grip meer kunt houden op je eigen leven.

Je verliest controle..

Deze fase van chaos en verwarring noem ik de eerste fase van spirituele ontwaking.

Vaak gaat deze fase gepaard met paniekaanvallen, een burn-out of een zware depressie. Spirituele ontwaking laat ons kennis maken met de wrede wereld waarin we leven. Maar vooral ook met de donkere eigenschappen die verborgen liggen in onszelf

We worden geconfronteerd met alle pijn, onzekerheden en angsten die diep in ons verborgen liggen. Deze periode is een tijd van reflectie om de oorsprong van deze gevoelens bij onszelf te achterhalen en om deze diepliggende wonden te helen. 

Kruin chakra spiritueel ontwaken

2. Slapeloosheid

Een van de kenmerken van spiritueel ontwaken is last hebben van insomnia, oftewel slapeloze nachten. Urenlang piekeren in bed en vooral niet in slaap kunnen komen. De slapeloosheid of onrust kan vrij lang aanhouden. Ik spreek dan niet over een aantal weken maar eerder over een aantal maanden.In deze periode ben je een echt nachtdier. Je hebt het meeste energie in de avonduren en bent overdag futloos en uitgeput. Je kunt niet precies achterhalen waarom je niet kunt slapen maar je ervaart wel continu een onrustig gevoel in je lichaam.

3. Verandering in je perceptie

Spirituele ontwaking verandert je huidige perceptie en stelt je open voor nieuwe manieren van denken.

Je begint jezelf vragen te stellen als:

Wie ben ik?
Wat doe ik hier?
Waarom ben ik niet gelukkig?

Het is het moment in je leven dat je alles in twijfel brengt en op zoek gaat naar antwoorden. Je bent bereid om alles wat je geleerd hebt te verleren. Als een kind leer je opnieuw zien, horen, voelen en denken. En je begint de wereld te ervaren in een nieuw daglicht.

Man moet kiezen uit 2 paden

4. Verlies van je identiteit

Dit proces gaat vaak gepaard met het verlies van je huidige identiteit. Een ander woord voor je identiteit is je persona of ego: de persoon die jij laat zien aan de buitenwereld. Dit is hoe mensen jou kennen. Maar dit is niet persé de persoon die jij van binnen bent.

Spiritueel ontwaken zorgt ervoor dat je steeds meer gaat leven vanuit je ware zielsessentie. Hierbij leer je steeds meer te luisteren je eigen hart en intuïtie en laat je je ego minder de overhand hebben in je leven.

Je begint meer waarden te hechten aan je innerlijke geluk in plaats van extern geluk zoals materialisme, status en erkenning.

Je begint te werken van binnen naar buiten, in plaats van buiten naar binnen.

5. Aandacht voor jezelf

In deze periode maak je meer tijd voor jezelf en beoefen je zelfliefde. Soms is dit een bewuste eigen keuze, en soms word je door het universum geleid als je bijvoorbeeld te maken krijgt met een burn-out, verlies van een baan of een partner. Je raakt steeds meer in verbinding met je hogere zelf en leert je intuïtie beter te volgen.

In deze periode ga je misschien weinig naar sociale gelegenheden en spreek je minder vaak met vrienden af.

Je hebt even tijd voor jezelf nodig.
Je keert volledig naar binnen om te achterhalen wat jij nodig hebt.

Verandering van je voedingspatroon is ook een van de kenmerken bij het spiritueel ontwaken. Je lichaam smacht naar een detox en heeft behoefte aan onbewerkt natuurlijk voedsel. Ook neigen mensen in deze periode vaak naar een vegetarisch of veganistisch dieet.

Man is spiritueel ontwaakt schilderij

6. Vervreemding van vrienden & familie

Een belangrijk stukje van mijn reis dat ik graag wil benoemen is de vervreemding die ik heb gevoeld met vrienden en zelfs familie.

Net als een radiozender die op de juiste manier moet worden afgestemd om de muziek te kunnen horen, zo is ieder van ons afgestemd op een bepaalde frequentie (geluidstrilling), dat alleen resoneert met de mensen die op dezelfde golflengte zitten als wij.

Dus wat gebeurt er als wij ontwaken?

Het brengt ons op een nieuwe golflengte waardoor het kan gebeuren dat onze energie niet meer resoneert met de mensen om ons heen.

Laat me je vertellen dat vervreemding van het vertrouwde een onderdeel is van deze reis. Vaak vechten we tegen dit gevoel omdat wij nou eenmaal sociale wezens zijn die graag onderdeel willen zijn van iets. Wij proberen vanzelfsprekend vast te houden aan het oude en vertrouwde.

Maar dit is niet altijd het beste voor ons…

Verschillende emoties spiritueel ontwaken

7. Zielsconnecties maken

This is my favorite part.

In de periode van spirituele ontwaking krijg je vaak te maken met je eerste zielsverwanten (soulmates) of mensen uit je zielsfamilie.

Zielsverwanten zijn mensen waarmee je een sterke verbintenis voelt op zielsniveau. Het ontmoeten van een zielsmaatje heeft altijd een speciale reden maar een belangrijk kenmerk is dat zij jou ondersteunen in je spirituele ontwikkeling.

Dit zijn de mensen waarbij je al vanaf het eerste moment een vertrouwd gevoel hebt. Jullie zitten op dezelfde golflengte en jullie resoneren volledig met elkaars energie.

Soulmates zijn erg waardevol en een belangrijk onderdeel van je spirituele reis.
Deze bijzondere personen hoef je gelukkig niet te zoeken, ze verschijnen altijd precies op tijd in je leven. En je zult vanzelf aanvoelen wanneer je een zielsmaatje gevonden hebt…

Man helpt iemand omhoog schilderij

Ik zou graag willen vertellen dat deze reis van spirituele ontwaking makkelijk is. Maar dan zou ik niet helemaal eerlijk zijn. Dit is een periode waarin er zoveel innerlijke veranderingen plaatsvinden dat je lichaam en geest de tijd nodig hebben om een balans te vinden. Hopelijk geven deze kenmerken je een geruststelling dat je niet de enige bent die hier doorheen gaat.

Vertrouw erop dat dit onderdeel is van het proces!

Blijf vooruit bewegen...

Mocht je naar hulp verlangen in deze periode  dan kun je in mijn blog meer posts lezen over het beoefenen van zelfliefde en het vinden van innerlijk geluk om je daarbij te helpen.

Kenmerken spiritueel ontwaken pinterest

Vergeet niet podcastaflevering 4 te luisteren voor tips bij het spiritueel ontwaken 🙂

With love,

Lucky Buddha

Boekentips:


Deel dit artikel:
  • 947
    Shares