Ondernemen vanuit je hart – is waar jouw geluk leeft

Ondernemen met je hart
Deel dit artikel:
 • 53
  Shares

Wil jij een bedrijf starten in 2020? Volg dan je hart in plaats van de trends, als je écht succesvol wilt worden…

Er zijn steeds meer mensen die voor zichzelf willen werken of een eigen onderneming willen starten en ik vind het ge-wel-dig! In 2020 werken we liever niet meer voor een baas maar willen wij onze eigen dromen najagen met hoop op een beter leven.

Wat ik veel om me heen zie is dat mensen een bedrijf starten met de visie om er veel geld mee te gaan verdienen. Ze kijken naar Google trends en kiezen een vakgebied op basis van snelle oplossingen:

“Wat brengt mij het meeste geld op?” 
“Hoe word ik binnen 1 jaar tijd succesvol?”.

Hmmm.. dat zijn niet de vragen waar ik me op zou richten bij het conceptualiseren van je onderneming.

De kans zit er dan namelijk dik in dat je na 1 of 2 jaar tijd de motivatie voor je nieuwe bedrijfje compleet verloren bent.

Kiezen voor een branche omdat dit veel geld kan opleveren is een quick fix.

Want wat is geld of ‘succes’, als je je hele leven moet werken voor een onderneming waar je niet gelukkig van wordt?

ondernemen met je hart quote

Waarom zou je ondernemen met je hart?

Ondernemen met je hart brengt ten eerste je ware authenticiteit naar boven. En dat is… omdat er maar 1 persoon is met een hart zoals de jouwe. Je zal dus meer opvallen tussen de menigte waar originaliteit ver te zoeken is.

Ik ben ook van mening dat de kans op succes groter is omdat je werk verricht dat op één lijn staat met jouw levensmissie: jouw doel hier op aarde.

Astrologie leert ons dat ieder mens hier is om zijn of haar persoonlijke levensmissie te vervullen. En dit pad volgen, is uiteindelijk wat jouw leven meer betekenis zal geven.

Geluk vind je waar jouw hart leeft.

motivatie quote

Het succes dat komt bij ondernemen vanuit je hart

 • Dit is waar jouw passie en talent ligt
 • Dit is waar jouw authenticiteit ligt – het zal je onderscheiden van de rest
 • Dit zal je elke dag met plezier doen
 • Dit zal je die innerlijke voldoening geven waar jij naar op zoek bent
 • De kans op een succesvolle onderneming is groter: mensen houden van transparante en eerlijke organisaties 

Ik denk dat je in 2020 niet meer een bedrijf kan opstarten op basis van alleen trends. Om echt impact te hebben en een stempel achter te laten bij mensen moet je ondernemen vanuit je hart.

journal

De blauwdruk voor jouw onderneming

Ik heb alvast een paar vragen voor je opgesteld, die jouw onderneming vorm zullen geven. Dit kun je zowel toepassen bij een nieuwe als een bestaande onderneming.

1.Wat is mijn visie?

Wat is je toekomstbeeld over 5 of 10 jaar en wat zijn de doelen die je wilt behalen? Je kan de blog: zo leer je manifesten lezen om je hierbij te helpen.

2.Wat is mijn passie?

Wat zou jij elke dag met plezier willen doen als je wist dat het geld sowieso zou binnenstromen? Dit kunnen waarmaken voor jezelf is mijn definitie van succes.

3. Wat is mijn levensdoel?

Volgens Buddha zal een onderneming die in lijn staat met jouw levensdoel jou uiteindelijk het meeste voldoening geven. Als je jouw levensdoel nog niet weet dan kun je dit artikel lezen: Hoe vind ik mijn levensdoel?

4. Wat wil ik teruggeven aan de wereld?

Wat zou JIJ terug willen geven aan ONS? Een service of dienst kent vele vormen: kennis delen, educatie geven, motiveren, inspireren, verzorgen, humor geven en noem maar op.

5. Wat wil ik achterlaten?

Hoe wil jij herinnerd worden?
Wat voor nalatenschap wil jij achterlaten voor jou en je familie?
Allemaal vragen om alvast over na te denken…

Hart in hand 2 illustratie

Wat ik wil nog meegeven aan je…?

Een eigen onderneming starten is veel werk. En de kans is groot dat je jezelf moet bijscholen in verschillende skills. Ook is de kans groot dat je, zeker in het begin, minder geld zal verdienen (afhankelijk van je branche en expertise).

Onthoud dat je niet gelijk overal de beste in hoeft te zijn. Je zal alles gaandeweg leren. Door producten en diensten eerst uit te testen leer je hoe jij van waarde kunt zijn voor jouw klanten.

Voor Lucky Buddha heb ik mezelf alles aan moeten leren: een website opbouwen, een podcast produceren, overtuigend schrijven, grafisch ontwerpen, social media management en diverse producten ontwikkelen.

Ik kijk naar wat wel en niet werkt voor mijn lezers (jullie dus). Ik onderzoek welke onderwerpen jullie het meest interesseren en probeer vanuit daar nieuwe content te produceren om voor jullie van waarde te kunnen zijn.

Het begint allemaal WAARDE geven aan jouw klant. Als ze zonder jouw product of dienst kunnen leven, dan zijn ze je snel vergeten 😉

“Ik zal zeker niet zeggen dat ik overal de in beste ben, maar ik leer gaandeweg steeds beter te worden”.

Mijn punt is.. je hoeft niet gelijk overal de beste in te zijn! Wat belangrijker is, is dat jij voor iets kiest waar jij immens veel passie voor hebt en wat jouw hartje sneller doet kloppen.

Het succes komt vanzelf, I promise.

motivatie quote

Heb je iets gehad aan dit artikel? Laat dan een berichtje achter of deel dit artikel 🙂

With love,

Lucky Buddha


Deel dit artikel:
 • 53
  Shares