Sterrenbeeld Ram | 21 maart – 19 april

Deel dit artikel:
 • 368
  Shares

Sterrenbeeld Ram pin

Is jouw zon- of maanteken in het sterrenbeeld Ram? In deze blog leer je alles over jouw sterrenbeeld!


Let’s start at the beginning…

De ram is het eerste teken in de dierenriem en representeert nieuw leven en de start van een nieuwe cyclus hier op aarde. Zoals er aan alles wat leeft een einde komt, is er ook altijd een nieuw begin.

Waar gedurende de winter alles koud is en afsterft, begint in de lente alles weer langzaam in bloei te staan. 

Daar waar de vis (als laatste teken) uit materie nieuw leven creëert, representeert de ram onze geboorte. Onze eerste levensfase hier op aarde.

Symbool sterrenbeeld ram

Van baby tot onschuldig kind leert de ram kruipen, lopen en daarna rennen. Gaandeweg wordt de ram bewust van zijn lichaam en geest en van zijn kunnen. Zo nieuwsgierig en eigenwijs als een tiener wil het alles uitproberen en ontdekken.

Er bestaat geen ‘Nee’ of ‘Dat kan niet’ in het woordenboek van een ram. De ram leert net als een adolescent gaandeweg door zijn eigen ervaringen en vele obstakels.

Door veel vallen en opstaan. Trial and error. Dan pas wordt de ram ‘volwassen’.

Als ram ben jij de optimist, de initiator, de leider, de ontdekker en de beschermer. Je speelt een zeer belangrijke rol om je medemens optimistisch, speels en fantasierijk te houden.

Rammen zijn onze backpackers, onze wereldleiders, CEO’s, activisten en feministen. Het zijn de: “I have a dream” mensen die geloven dat alles in dit leven mogelijk is!


Levensmissie sterrenbeeld ram

Als jij een ram bent dan is jouw missie in dit leven om jouw eigen unieke identiteit vast te stellen en deze te delen met de wereld.

Het allerbelangrijkste is dat jij erachter moet komen wie je bent, waar jouw kracht ligt en welke rol jij wilt spelen in dit leven.

Welke stempel wil jij achterlaten?
Welke waarheid wil jij spreken?


Rammen slaan niet links- of rechtsaf in het leven, maar creëren hun eigen pad. Een ram is niet geboren om de massa te volgen, maar om de massa te leiden. 

Het sterrenbeeld ram is onderdeel van het vuurelement. De eigenschappen die jij als ram bezit zijn voornamelijk afkomstig van de energie van Mars, jouw heersende planeet.

Mars heeft jou gezegend met een dosis zelfvertrouwen, kracht, creativiteit, uithoudingsvermogen en positiviteit. En dit kunnen mensen zien en voelen als jij een ruimte binnenstapt. Je hoeft niet het hardst te schreeuwen of iets extreems te doen om op te vallen.

Mensen zien jou! Gewoon omdat je jezelf bent. 

Rammen zijn net als de leeuw, het lichtpunt in het donker. Ze kunnen het vuur (energie) in anderen aanwakkeren daar waar het langzaam gedoofd is.

Ze kunnen weggestopte dromen, ambities en emoties van anderen naar de oppervlakte halen. Ze kunnen sterktes en zwaktes in anderen herkennen en mensen aansturen deze eigenschappen te ontwikkelen.

Levensmotto van de Ram

Zo nieuwsgierig als een kind wil je alles in het leven uitproberen. Je neemt NIETS aan van anderen en je wilt alles zelf ervaren. Je bent niet bang om te vallen. Of om fouten te maken.

YOLO is jouw levensmotto. 

Je bent zeer reactief op wat er om je heen gebeurt en handelt vanuit impulsen.Dit is het vuur dat constant in je wordt aangewakkerd. Stilstaan en routine maken je onrustig. Daarom ben je altijd on the go. Alleen zo blijf je gestimuleerd.  

Jij bent degene in je kring die altijd met nieuwe ideeën komt of oplossingen bedenkt. Maar vaak ben je geneigd om deze ideeën niet volledig uit te voeren of af te maken.

Geduld is niet een van je sterkste kwaliteiten. Als je de passie of drive verliest dan ben je met je aandacht alweer gefixeerd op het volgende project of idee.

Sterrenstelstel sterrenbeeld ram

Positieve eigenschappen ram

 • Optimistisch
 • Ambitieus
 • Avontuurlijk
 • Energiek
 • Eigenzinnig
 • Expressief
 • Creatief
 • Flexibel
 • Eerlijk
 • Spontaan
 • Nieuwsgierig
 • Speels
 • Moedig
 • Zelfstandig

Negatieve eigenschappen ram

 • Dominant
 • Koppig
 • Impulsief
 • Roekeloos
 • Ongeduldig
 • Rusteloos
 • Slordig
 • Eigenwijs
 • Kritisch
 • Fel
 • Intensief
 • Overgevoelig
 • Onbetrouwbaar

In welke eigenschappen van het sterrenbeeld ram kun jij jezelf herkennen?

Element vuur sterrenbeelden

Communicatie van de ram

Je bent goudeerlijk. Je zegt alles zoals het is! En je spreekt altijd jouw waarheid. Dit kan in communicatie met anderen voor problemen zorgen omdat je woorden te bot en rauw kunnen overkomen op anderen.

Als een vaderfiguur geef je tough love naar je geliefden. Dit kan voor je naasten soms lastig zijn.

Je houdt niet van leugenaars. Je krijgt meteen een onderbuik gevoel als iemand niet oprecht en eerlijk is. Je houdt van mensen die hun power en uniekheid embracen.

Zeer waarschijnlijk kun je goed overweg met watermannen en boogschutters omdat deze tekens hun authenticiteit omarmen en net zoals jij out of de box denken. 

Je waardeert iedereen voor wie hij of zij is en spreekt dit ook graag uit naar anderen. Jij bent goed in het motiveren van anderen en kan mensen inspireren om aan zichzelf te werken. 

“Een ram kan mensen confronteren met hun eigen onzekerheden en dit kan veel emoties naar boven roepen bij anderen”.

Daarom kunnen mensen geïntimideerd raken door de hoeveelheid zelfvertrouwen en zelfliefde die je uitstraalt.

Dat je dit uitstraalt betekent overigens niet altijd dat je dit ook daadwerkelijk voelt. Een ram kan in tijden heel erg onzeker zijn.

Maar dit zal de buitenwereld nooit zien. J

e hebt immers je persona die je staande moet houden!

Als een soldaat met zijn zwaard in zijn hand die altijd klaar is voor war!

Vriendschappen & Relaties Ram

Allereerst heb jij iemand nodig die jouw temperament  en emotionele opwellingen aankan. Iemand die je ruimte geeft voor je onafhankelijkheid  en vrijheid.

Je spendeert graag tijd met jezelf. Dit zijn de momenten wanneer je kunt opladen.

Je bent soms super sociaal en andere keren antisociaal. Op deze momenten trek je je terug en kan je soms voor weken van de aardbodem verdwenen zijn.

Als iemand je interesse wekt (vriendschap of partner) dan kun je heel veel tijd met ze spenderen. Maar als je het gevoel begint te krijgen dat je niet groeit, er geen spanning meer is of dat deze persoon je niets meer te bieden heeft, dan kan het contact snel over zijn. 

Je laat mensen niet snel binnen en maakt beslissingen op basis van eigen belang. Je zet jezelf en jouw eigen dromen, doelen en principes op de eerste plaats.

Noem het selflove of egoïsme. Dit kan in vriendschappen en partnerships soms voor problemen zorgen.

Je kent veel mensen en hebt een groot netwerk. Maar je vertrouwt alleen enkele vrienden die op één hand te tellen zijn. Voor deze vriendschappen ga je door het vuur en zorg je dat zij altijd beschermt en geliefd zijn.

Jouw manier van liefde geven gaat vaak gepaard met een vorm van zekerheid bieden.
Problemen of obstakels oplossen voor je geliefden die dit nodig hebben.


Het sterrenbeeld ram kan zich het beste omringen met leeuwen, steenbokken en stieren om te helpen met routine, planmatig werken, stabiliteit en logischerwijs handelen.

Let op, onderzoek hierbij wel je gehele geboortehoroscoop om te kijken welke elementen en sterrenbeelden jou het beste kunnen aanvullen!

Vergeet niet de bijbehorende podcastaflevering te luisteren! 🙂
Hier ga ik veel meer de diepte in over jouw sterrenbeeld. Scroll naar boven of klik hier voor aflevering 6.

With love,

Lucky Buddha


Deel dit artikel:
 • 368
  Shares