Sterrenbeeld Schorpioen | 23 okt – 21 nov |

symbool sterrenbeeld schorpioen
Deel dit artikel:
 • 333
  Shares

Is jouw zon- of maanteken in het sterrenbeeld schorpioen? Leer de ware betekenis kennen achter jouw sterrenbeeld in deze blog!

Het sterrenbeeld schorpioen leert ons over transformeren. Net als de herfst symboliseert de schorpioen het sterven van het oude, waardoor er ruimte kan worden gemaakt voor het nieuwe.

De schorpioen is hier om de balans te brengen in de dualiteit van ons bestaan.

Net zoals er licht is, leeft er duisternis in ieder van ons… In het seizoen van de schorpioen wordt er van ons gevraagd om deze donkere eigenschappen in onszelf te erkennen en om onze eigen angsten, obstakels en blokkades onder ogen te zien.

Ying Yang illustratie

Dit is niet altijd leuk, maar het is wel nodig! Als wij alleen in het licht zouden leven dan zouden wij namelijk niet in staat zijn om te kunnen groeien. Hier heb je ook duisternis voor nodig.

Het zijn de donkere periodes in ons leven die ons zodanig vormen dat wij in staat zijn om te evalueren.

In deze blog leer je over de ware essentie van een schorpioen. Mijn doel is hierbij om te zorgen dat je meer waardering en acceptatie krijgt voor jezelf en je bewust wordt van jouw verborgen krachten.

symbool schorpioen

Het mensentype schorpioen

De schorpioen bevindt zich in de diepe donkere waters van onze oceaan en representeert daarmee de onverklaarbare mysteries en verborgen geheimen van het leven.

Op de bodem van de oceaan, daar waar niemand van de mensheid durft te komen, daar leeft de schorpioen. Hij bevindt zich in zijn eigen leefwereld waar hij zich laat leiden door zijn (dierlijke) instinct.

De schorpioen is mysterieus, magnetisch en zelfbewust. Hij is scherpzinnig, heeft oog voor details en weet mensen en situaties altijd perfect in te calculeren.

Een schorpioen is ATLIJD op zijn hoede. Hij gebruikt zijn giftige angel wanneer hij zich bedreigt of gekwetst voelt en is hierdoor in staat om een diep litteken achter te laten bij mensen.

Dit beestje is erg moedig en bezit veel wilskracht om zijn dromen en doelen achterna te streven. Hij neemt graag de leiderschapsrol op zich op werkgebied en in relaties, en houdt er niet van als mensen hem iets opdragen.

Illustratie man meditatie

De schorpioen bezit onwijs veel power die hij nog moet zien te ontgrendelen in zichzelf. Naarmate hij transformeert door de gebeurtenissen in zijn leven zal hij zijn ware kracht steeds meer ontdekken. 

De schorpioen lijkt een doelwit te zijn voor velen. Hij ondergaat enorm veel turbulentie en uitdagingen in zijn leven. Maar na elke val wordt hij sterker en sterker. En dit maakt de schorpioen daarom een van de krachtigste tekens van het dierenriem.

Onderschat nooit jouw ware kracht!

Positieve eigenschappen:

 • Kalm
 • Loyaal
 • Moedig
 • Zelfbewust
 • Helende energie
 • Zelfverzekerd
 • Sociaal
 • Welbespraakt
 • Scherpzinnig
 • Hooggevoelig
 • Volhoudend
 • Leergierig
 • Zelfstandig
 • Liefdevol
 • Beschermend

Negatieve eigenschappen:

 • Dominant
 • Gulzig
 • Strijdlustig
 • Manipulerend
 • Temperamentvol
 • Stoutmoedig
 • Wisselvallig
 • Zwijgzaam
 • Overgevoelig
Sterrenstelsel schorpioen

Missie sterrenbeeld schorpioen

Jouw levensdoel is om jezelf zoveel mogelijk te blijven transformeren net zolang tot je de hoogste staat van bewustwording hebt bereikt. 

Jij bent hier om de diepere lagen van jezelf te leren kennen en om deze verschillende dimensies van jezelf volledig te accepteren.

Golf water

Emoties

Als schorpioen voel jij intens veel emoties van binnen die je moeilijk weet te plaatsen. Je bent van nature een introvert persoon. Dit betekent dat je hooggevoelig bent voor andermans energieën. Je spendeert graag tijd met jezelf om je diepere gevoelens te kunnen relativeren en om je daarnaast volledig op te kunnen laden. 

Je bent gevoelig van binnen maar dit zal je nooit laten zien aan de buitenwereld. Je houdt je diepste verlangens en gevoelens voor jezelf omdat je blootstelling hiervan ziet als een vorm van kwetsbaarheid. 

Je houdt je schild te allen tijde paraat en je leugendetector op scherp om pijn en teleurstellingen door andere mensen te voorkomen.

Vriendschappen

Door je warme en magnetische energie ben jij erg geliefd en zijn mensen graag in jouw aanwezigheid. Je bent sociaal maar gereserveerd en je hebt maar een selecte (en doordachte) groep mensen om je heen omdat je maar weinig mensen vertrouwt.

Om eerlijk te zijn vertrouw je alleen jezelf omdat je immers weet wat je aan jezelf hebt en dit kun je niet met zekerheid over anderen zeggen.

hart illustratie

Seks & Liefde

De schorpioen is tevens het symbool dat staat voor seks. Niet de oppervlakkige seks in de vorm van lust maar de sterke connectie die twee mensen kunnen hebben op het moment dat ze de liefde bedrijven.  Je geeft ongelooflijk veel waardering en affectie aan je partner.

It’s all or nothing for you!

Je bent erg loyaal maar alleen als jij zeker weet dat je op je partner kunt rekenen.

De intieme momenten die jij deelt met je partner zijn de momenten waarin jij jezelf volledig kunt openen. Jij bent je hier misschien niet altijd bewust van maar seks is voor jou een belangrijke vorm van expressie en een manier om de ware connectie met jezelf te kunnen voelen.

Met andere woorden…je leert jezelf beter kennen door de intieme ervaringen die jij deelt met je partner(s). 

Schorpioenen zijn gefascineerd door seks en zijn daarom ook geneigd om meer partners te hebben in hun leven. Niet persé omdat ze zo’n hoge seksdrive hebben maar omdat elk persoon waar ze die connectie mee voelen hen helpt met transformeren. Dan komt het weer terug bij het dierlijke instinct dat schorpioenen zo intens voelen. Het is de aard van het beestje!

Overigens maakt niet alleen de schorpioen, maar ook de partner een onomkeerbare transformatie door bij deze uitwisseling van energie.

Illustratie Schorpioen

Levenslessen

Door de hevige schommelingen in emoties waar jij dagelijks doorheen gaat is het soms moeilijk voor jou om grip te houden op de realiteit. Je identificeert je graag met negatieve gevoelens zoals verlies, angst, pijn en verdriet en hierdoor is het soms moeilijk voor jou om deze emoties te laten varen. 

Blijf niet te lang in je eigen duisternis zitten, dit kan namelijk leiden tot depressie en een pessimistische kijk op het leven. Houd het licht aan het einde van de tunnel voor ogen.

Blijf geloven in de goedheid van de mens. Ook al lijkt het soms alsof de wereld tegen je is, er is genoeg liefde voor je beschikbaar als je je er voor open durft te stellen.

Mensen opnieuw leren vertrouwen en gegrond blijven in tijden van turbulentie zijn een van jouw grootste levenslessen!

Illustratie schorpioen

Om het sterrenbeeld schorpioen volledig te leren kennen middels één blog is onmogelijk. Ik zal in de toekomst meer blogs schrijven over jouw sterrenbeeld om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen so stay tuned!

Ik hoop dat dit jou een mooie introductie heeft gegeven.

Heb je nog vragen over het sterrenbeeld schorpioen of ben je benieuwd naar je persoonlijke geboortehoroscoop? Neem dan contact met mij op.

With love,

Lucky Buddha


Deel dit artikel:
 • 333
  Shares