Sterrenbeeld ‌Stier‌ ‌| 20 april – 20 mei

sterrenbeeld-stier
Deel dit artikel:
 • 215
  Shares

Is jouw zon- of maanteken in het sterrenbeeld stier? Leer de ware betekenis kennen achter jouw sterrenbeeld in deze blog!

In de astrologie representeert elk sterrenbeeld een levensfase van de mensen. Het seizoen van de stier staat gelijk aan de lente waarbij eind april de oogst langzaam in bloei begint te staan.

De stier representeert de schepping van moeder aarde en de kracht die zij bezit om alles wat leeft betekenis te geven. Het symbool van de stier is een vruchtbare vrouw, die samen met de vonk van de ram, tastbaar leven creëert op aarde.

Alles wat we zien, horen, ruiken, proeven en voelen staat symbool voor de energie die de stier met zich meebrengt. Maar vooral de dingen die ons goed laten voelen en waar wij ons comfortabel bij voelen in deze 3D realiteit.

De stier representeert onze basisbehoeften (eten, slapen, kleding en een slaapplek), veiligheid, stabiliteit en zekerheid. De essentiële dingen die wij als mensen nodig hebben voor een goed bestaan. 

Symbool Sterrenbeeld stier

Mensentype Stier

Het sterrenbeeld stier is onderdeel van het aarde element. Dit maakt jou koel, praktisch, nuchter en geaard. Je bent erg standvastig in je houding. Soms onverzettelijk, zoals aarde kan zijn. Je bent een doorzetter en werkt hard om je doelen na te streven. Je weet dat geduld een schone zaak is.

Je neemt echt de tijd voor dingen en je bent heel secuur in je werk. Je werkt planmatig en zorgt dat al jouw praktische zaken in je leven altijd zijn geordend.  

Je bent betrouwbaar en eerlijk. Je handelt voornamelijk uit verstand in plaats van emoties want je weet wat voor effect emoties kunnen hebben op je fysieke en mentale gesteldheid. Je denkt pragmatisch en oplossingsgericht. Je weet jezelf áltijd te balanceren in oncomfortabele gebeurtenissen. 

Je houdt niet van risico’s nemen en speelt het liever op safe om de balans in je leven te bewaren. Je bent een kritische denker en neemt geen aannames aan van anderen, tenzij deze aansluiten op je eigen bevindingen. Je bent zeer kritisch over anderen maar vooral kritisch op jezelf.

Element aarde sterrenbeeld

Esssentie

Met elementen van de stier in jouw geboortehoroscoop geniet jij van de tastbare werkelijkheid van moeder aarde. Je zintuigen zijn altijd scherp en je bent zeer gevoelig voor alle prikkelingen die er om jou heen gebeuren.

Creativiteit is een van je sterkste vaardigheden. Dit kan creativiteit zijn in de vorm van kunst maar ook in de vorm van ideeën uitwerken en oplossingsgericht handelen. Je bent goed in nieuwe projecten opzetten. Om vanuit een idee of visie een tastbaar product te creëren.

Wetend wat jouw waarden zijn, zal je toch niet snel op de voorgrond treden om te pronken met je talenten. Je bescheidenheid over je talenten siert jou enorm in de ogen van anderen!

Veiligheid, zekerheid en loyaliteit zijn de belangrijkste waarden in het leven van een stier. Dit maakt jou een goede vriend en betrouwbare liefdespartner. 

Je hebt vele dromen maar beseft ook dat elke droom een tijdsperiode nodig heeft voor vervulling.

Jij wordt erg onrustig als er gevaar dreigt voor onstabiliteit. En dit geldt op alle vlakken van het leven: in de thuissituatie, financiën, bezittingen, werk en relaties. Jij neemt geen impulsieve beslissingen maar maakt altijd gecalculeerde stappen. 

Sterrenstelsel stier

Missie sterrenbeeld stier

Jouw missie is om een balans te creëren in de wereld, jezelf forceren om uit je comfortzone te stappen en om jouw creativiteit te blijven (her)ontdekken en te openbaren.

Positieve eigenschappen stier

 • Kalm
 • Loyaal
 • Eerlijk
 • Creatief
 • Intelligent
 • Sympathiek
 • Onafhankelijk
 • Doorzetter
 • Secuur
 • Bescheiden
 • Geduldig
 • Praktisch
 • Oplossingsgericht
 • Gegrond

Negatieve eigenschappen stier

 • Kritisch
 • Passief
 • Gesloten
 • Bezorgd
 • Standvastig
 • Eigenwijs
 • Pessimistisch
 • Zwijgzaam
 • Vasthoudend
 • Bevooroordeeld

In welke eigenschappen van de stier kun jij jezelf herkennen?

Emoties van de stier

Jij maakt vooral beslissingen vanuit het verstand. Jij zoekt logische verklaringen voor je emotionele uitingen. Je wilt niet dat jouw beslissingen en gedragingen worden beïnvloed door je emotionele gesteldheid. 

Je probeert je eigen emoties altijd in balans te houden om onstabiele situaties te voorkomen. Onstabiliteit is namelijk jouw grootste valkuil en dit kun jij niet permitteren! Daarom ben je geneigd om je gevoelens ver weg te stoppen zodat NIEMAND (niet eens jij) erbij kunt. Dit werkt goed voor jou.

Soms is dit wel lastiger voor de mensen om jou heen omdat je kil en ongeïnteresseerd kan overkomen. Terwijl dit misschien wel helemaal niet jouw intentie is! Dit is een overlevingsmechanisme van de stier. Om zichzelf staande te houden en dit heeft in wezen niets met anderen te maken.

Sterrenbeeld stier illustratie

Levenslessen

Een van de uitdagende eigenschappen van de stier is dat zij moeite hebben om hun emoties toe te laten. Om echt na te gaan bij zichzelf wat er in hun hart leeft. En om vrij te dromen zonder dat er rekening wordt gehouden met beperkingen of regels.

Lieve stier, jij moet voelen..
Uit je comfortzone durven stappen ..

Durf een kijkje te nemen in de diepe waters die verborgen zitten in jezelf.

Met de schorpioen tegenover je in het dierenriem kunnen zij je confronteren met jouw diepere gevoelens. Zij kunnen jou confronteren met jouw donkere kanten die je zo goed probeert te ontlopen. In een vriendschap of in een relatie heb jij een schorpioen nodig die jou een spiegel voor kan houden. 

Onthou.. 

Zonder licht is er geen duisternis.
En zonder duisternis is er geen licht. 

Soms moeten wij zwemmen naar de bodem van de oceaan om onze grootste angsten onder ogen te zien. En deze angsten te accepteren als een deel van ons, 
zodat we onszelf kunnen bevrijden en transformeren.

Liefde

Jouw manier van liefde geven is uniek. De mensen om wie je geeft verzorg je en bescherm je met je leven. Je bent een goede vriend en betrouwbare partner. En dit verwacht je ook terug van je geliefden. Je bent een luisterend oor en geeft goed advies aan anderen. Jij laat liefde graag zien in de vorm van loyaliteit, hulp en advies. 

Vriendschappen & relaties

Jij houdt je sociale kring en vriendengroep klein. Je bent erg selectief met de mensen die je in jouw belevingswereld toelaat. Een vriendschap of partner moet echt een toevoeging kunnen bieden op jouw huidige leven. Je vertrouwt mensen niet snel. De mensen die je vertrouwt zijn op één hand te tellen.

Maakt een persoon je ongemakkelijk, en wekt deze persoon negatieve gevoelens bij je op, dan ben je geneigd om relaties te beëindigen of om je langzaam terug te trekken.

Het sterrenbeeld stier kan zich het beste omringen met rammen, leeuwen, boogschutters en schorpioenen om hen avontuurlijk, positief, actief en fantasierijk te houden.

Let op, onderzoek hierbij wel je gehele geboortehoroscoop om te kijken welke sterrenbeelden jou het beste kunnen aanvullen!

Heb je nog vragen over het sterrenbeeld stier of ben je benieuwd naar je persoonlijke geboortehoroscoop? Neem dan contact op.

With love,

Lucky BuddhaDeel dit artikel:
 • 215
  Shares