Sterrenbeeld ‌Vissen ‌|‌ ‌19 feb – 20 maart

sterrenbeeld-vissen
Deel dit artikel:
 • 510
  Shares

Is jouw zon- of maanteken in het sterrenbeeld vissen? Leer de ware betekenis kennen achter jouw sterrenbeeld in deze blog!

In de astrologie is de vis het laatste teken in het dierenriem en symboliseert dit sterrenbeeld voltooiing van het leven of afsluiting van een bepaalde cyclus. Vissen representeren ons onderbewustzijn, onze dromen, creaties, hogere wijsheid en spirituele aard.

In wezen gaat het verhaal van Buddha en Jezus over het verhaal van de vis. De zoektocht naar de (hogere) betekenis van dit leven. 

De reis naar verlichting….

Symbool vissen

Het symbool van de vis zijn twee vissen die in tegenovergestelde richting zwemmen, verbonden door een koord. Dit geeft de twee uiterste  persoonlijkheden weer die de vis bezit: de lichte en donkere eigenschappen van de mens. Als vis ben je hier om de wenselijke normen, waarden en moraal van mensen op de proef te stellen.

De vis ondergaat een turbulente reis vol hoogtepunten en dieptepunten om de twee uiterste leefprincipes hier op aarde uit te kunnen spelen: goed vs. kwaad, licht vs. donker, positief vs. negatief.

Om uiteindelijk als doel de hogere betekenis van dit leven voor zichzelf vast te kunnen stellen.

Mensentype Vissen

Vissen zijn in de astrologie niet vast te stellen als één type persoonlijkheid. Dit is omdat zij alle 11 de karaktereigenschappen van de andere sterrenbeelden bij zich dragen zonder vaste vorm of omtrek. De vis kan elke rol of persona spelen die hem op dat moment aanstaat. 

De vis is iedereen en tegelijkertijd niemand. Hij kan meegaan met de stroming of met kracht overal tegen in zwemmen. Hij is onbegrensd en tijdloos.

Sterrenbeeld Vissen pin

De vis spendeert het meeste van zijn tijd in zijn eigen gedachten en fantasieën en kan moeilijk grip houden op het 3 dimensionale leven dat hem wordt aangereikt. 

Dit sterrenbeeld is onbereikbaar en ongrijpbaar. Er kan nooit gecalculeerd worden wat zijn volgende stappen zullen zijn. 

Vissen zijn onze kunstenaars, creatievelingen, schrijvers, coaches, mentoren, helers, psychologen en goeroes. Ze spelen een zeer belangrijke rol om ons innerlijke kind levendig te houden en onze percepties en geloofsovertuigingen die wij als maatschappij hebben vastgelegd, op de proef te stellen.

Golf water vissen

Essentie

Het sterrenbeeld vissen is onderdeel van het waterelement. Dit houdt in dat je sterk in contact staat met je intuïtie en dat je je voornamelijk laat leiden door je innerlijke wereld en emoties. 

Je bent charismatisch, vriendelijk en zorgzaam voor anderen. Je bent heel creatief en fantasierijk. 

Anderen omschrijven jou als mysterieus, dromerig en nostalgisch. Je spendeert de meeste tijd in je eigen gedachten. Je hebt soms moeite om met beide benen op de grond te blijven staan en de grip op realiteit vast te houden.

Je bezit een magnetisch aura en trekt hierdoor veel verschillende soorten mensen aan. Mensen zijn graag in jouw aanwezigheid en vragen je graag om advies.  En dit is omdat je een helende energie bij je draagt. 

Je bent zowel een introvert als een extrovert mens. Je bent altijd in voor een goed diepgaand gesprek en leert mensen graag kennen op een dieper level. Daarnaast houd je ook erg van socializen, feestjes, gezelligheid en avontuur. Vissen gaan als mutable sign makkelijk mee in de flow van anderen. En hebben een gevarieerde vriendengroep en netwerk om zich heen opgebouwd.

Je houdt niet van routine en zoekt constant naar buitenstaande prikkelingen om je mentaal, spiritueel en lichamelijk gestimuleerd te houden. 

Niet veel mensen (of niemand) weten wat er zich daadwerkelijk allemaal afspeelt in jouw gedachten. Je hebt vele verlangens en ongelooflijk veel fantasie en dromen. Maar om deze dromen daadwerkelijk om te zetten in realiteit vind je lastig. 

Je hebt soms moeite om je eigen identiteit vast te stellen en om je ware zelf te laten zien aan anderen, bang om veroordeeld te worden.

Als jij als vis geboren bent dan ben jij een oude ziel. Reïncarnatie is geen vreemd concept voor jou en jij gelooft hoogstwaarschijnlijk in een hogere kracht dat buiten jezelf ligt. Jij hebt veel gezien en meegemaakt. En dit draag je bewust of onbewust bij je in je DNA. Je bent van nature hooggevoelig, empathisch en emotioneel geïnvesteerd in anderen. Jij kan liefde en pijn voelen alsof het van jezelf is. 

Wolk illustratie

Positieve eigenschappen vissen

 • Intelligent
 • Intuïtief
 • Empathisch
 • Begripvol
 • Zorgzaam
 • Charismatisch
 • Goede luisteraar
 • Liefdevol
 • Creatief
 • Fantasierijk
 • Gul
 • Geduldig
 • Sociaal
 • Hoogbegaafd

Negatieve eigenschappen vissen

 • Chaotisch
 • Humeurig
 • Onsamenhangend
 • Onvoorspelbaar
 • Passief
 • Stilzwijgend
 • Manipulatief
 • Vluchtgedrag
 • Pessimistisch
 • Overgevoelig

In welke eigenschappen van vissen kun jij jezelf herkennen?

Sterrenstelsel vissen

Missie sterrenbeeld vissen

Jouw missie is om jouw zielsessentie te (her)ontdekken en jouw innerlijke geluk te vinden. 

Wat maakt jou gelukkig?
Niet je ouders, je partner, je collega’s of vriendengroep.

Wat drijft jou?
Jij moet leren leven voor jezelf en niet (meer) voor een ander..

Dit leven is in wezen de zoektocht naar jezelf. De zoektocht naar de betekenis van dit leven. En de rol die jij hierin wil spelen.  In je leven zal jij je identiteit proberen vast te stellen en te (her)ontdekken door middel van de mensen om je heen. 

Jij zult in veel verschillende verhaallijnen de hoofdrol spelen en hopelijk vind je het veelbelovende einde waar jij naar op zoek bent.

Communicatie

Je bent een goede luisteraar. Je bent goed in één op één gesprekken met mensen. Je hebt een rustgevende en kalme stem die mensen op hun gemak stelt.

Je bezit veel innerlijke wijsheid. Je bent in jouw vriendengroep de coach of therapeut waar andere mensen hun problemen aan kwijt kunnen.

Je spreekt niet altijd jouw waarheid. Je bent geneigd om verhalen mooier te maken dan ze zijn. Een donkere klant van jou is dat je goed kan liegen en manipuleren met jouw spraak en woorden. 

Relaties vissen illustratie

Emoties

Jij bent een gevoelsmens. Jij voelt ongelofelijk veel op een dag. Soms heb je moeite om grip te krijgen op je emoties. Je hebt vaak last van moodswings. Van tijd tot tijd kun je erg chagrijnig en prikkelbaar zijn. Hier hebben mensen om je heen soms moeite mee. 

Je hebt moeite om jouw emoties te uiten en je innerlijke wereld te delen met anderen. Je wordt vaak verkeerd begrepen in je communicatie. Je hebt moeite om de juiste woorden te vinden om iets uit te leggen. Je praat niet graag over persoonlijke problemen omdat je je dan kwetsbaar moet opstellen. Jij kunt je emoties het beste uiten in de vorm van kunst en expressie (muziek, tekenen, schrijven etc).

Vriendschappen & Relaties

Je zoekt verbondenheid met anderen in je vriendschappen en relaties. Je hebt een groot netwerk van verschillende mensen om je heen maar houdt mensen meestal op afstand.

In de liefde ga jij er helemaal voor. Je bent een echte romanticus en houdt van het idee van de liefde. Je bent levenslang op zoek naar de perfecte partner. Je zet de verlangens van je partner voornamelijk boven die van jezelf. Je raakt snel verliefd maar dit kan ook snel weer over zijn. Je relaties zijn vaak van korte duur en dit zorgt ervoor dat je in je leven vele verschillende relaties zal ervaren. 

Jij laat liefde graag zien in de vorm van affectie.

Met overheersende waterelementen heb jij een partner nodig met overheersende aarde- of luchtelementen die jou gegrond kunnen houden en je kunnen helpen bij rationeel denken en handelen zoals maagden, steenbokken, stieren.

In vrienden en werkrelaties kan het sterrenbeeld vissen zich het beste omringen met leeuwen, steenbokken, schorpioenen en rammen die kunnen helpen met routine, drive, passie en doorzettingsvermogen van de vis.

Let op, onderzoek hierbij wel je gehele geboortehoroscoop om te kijken welke sterrenbeelden jou het beste kunnen aanvullen!

Heb je nog vragen over het sterrenbeeld vissen of ben je benieuwd naar je persoonlijke geboortehoroscoop? Neem dan contact op.

With love,

Lucky Buddha


Deel dit artikel:
 • 510
  Shares