Zielsverwanten & karmische partners | Uitleg en betekenis

Deel dit artikel:
  • 627
    Shares

Heb jij al een zielsverwant of karmische partner ontmoet? Hier lees je 6 belangrijke kenmerken van zielsverwanten en karmische partners die je niet kunt missen. 

Illustraties door Broken isn’t bad.

Velen van ons zijn op zoek naar onze wederhelft, onze soulmate, naar ‘The One’! Je kent het wel, je ontmoet iemand, je voelt kriebels, die sterke connectie en je bent er gelijk van overtuigd dat hij of zij de ware is voor jou.

Deze keer weet je het zeker!

Huisje, boompje, beestje. Voor altijd samen. Net zoals in de films…

Toch?..

Maar na een aantal heartbreaks en mislukkingen in de liefde, wordt dat idee van de ‘ware’ vinden al minder en minder. Je realiseert je dat liefde toch niet zo makkelijk is als het lijkt. Je beseft je dat echte liefde niet zo makkelijk te vinden is. 

De connectie van zielsverwanten
Broken isn’t Bad

Waarom is echte liefde vinden zo moeilijk?

Er is een verschil tussen échte liefde, en in een relatie zitten.

Mensen die échte onvoorwaardelijke liefde hebben mogen meemaken zijn gezegend. Het is niet altijd vanzelfsprekend om dit soort liefde te kunnen ervaren. 

De meeste mensen zullen, zeker in de eerst helft van hun leven, vooral te maken krijgen met karmische partners. En pas op een later moment een zielsverwant ontmoeten. Omdat je je zielsverwant nou eenmaal alleen kunt aantrekken als je daarvoor op de juiste frequentie zit. 

Ik heb net als velen, verschillende liefdesconnecties mogen meemaken. Sommige connecties waren voor een moment, en andere voor een langere duur. Allemaal even waardevol. Ook de relaties die mij ontzettend veel pijn hebben gedaan. Als ik terugkijk op deze relaties heb ik in deze periodes het meeste geleerd over mezelf. En hierbij de snelste periodes van groei doorgemaakt.

In de loop van de jaren ben ik gaan beseffen dat niet elke connectie blijvend is. En dat we soms speciale momenten met speciale mensen delen die maar voor even zijn.. 

Dit zijn de relaties die dienen als leerschool.

Om ons voor te bereiden op ‘echte liefde’, als het zover is…

Kenmerken van karmische partners

1. Levenslessen

Karmische partners zijn mensen die in je leven komen om je bepaalde levenslessen te leren. Het woord karma (handeling) is een begrip uit het boeddhisme dat betekent dat de acties van een individu, goed of slecht, gevolgen hebben voor het leven en de levens die daarop volgen.

Het boeddhisme gelooft in reïncarnatie. En dat je als mens voor elke goede of slechte daad die je verricht karmapoints kan verdienen, die weer invloed hebben op je volgende levens. Hoe meer goede karmapoints, hoe dichterbij je weer bij de bron komt te staan.

ln wezen ziet boeddhisme het leven als een leerschool. 

En als er nog bepaalde lessen zijn die jij moet leren, dan is de karmische partner je leraar in dit proces.

Vandaar de naam karmische partner. Deze karma is niet altijd het goede of slechte karma die je met de persoon zelf hebt ervaren (alhoewel dit vaak wel het geval is), vaak dient deze persoon als katalysator om je heelproces in werking te zetten.

Wie zijn je zielsverwanten?
Broken isn’t Bad

2. Sterke aantrekkingskracht

Vaak voel je met een karmische partner een hele sterke fysieke aantrekkingskracht. Jullie zijn onafscheidelijk van elkaar. Deze partners voelen heel vertrouwd aan en kunnen je het gevoel geven dat je zojuist een soulmate hebt ontmoet.

Het is belangrijk om je te realiseren dat je dit vertrouwde gevoel krijgt omdat jullie een geschiedenis delen samen, en niet per se omdat deze persoon je wederhelft is! Gevoel, vooral aantrekkingskracht, zegt nog niets over of er sprake is van een zielsconnectie. 

Kloppend hart illustratie
Broken isn’t Bad

3. Negatieve triggers

Karmische partners halen continu negatieve gevoelens bij je naar boven. Gevoelens van angst, jaloezie, onzekerheid, woede en verdriet. Er is NIEMAND op de wereld die jou meer triggert als deze persoon. 

Ze halen letterlijk het bloed onder je nagels vandaan!

Karmische partners zijn goed in het benadrukken van je negatieve eigenschappen. Ze halen vooral de donkere eigenschappen van jezelf naar boven. Eigenschappen waarvan je niet eens wist dat ze in je zaten.

Een van de kenmerken van karmics is dat ze je vaak niet kunnen accepteren voor wie je écht bent. Ze willen graag dat je past in het plaatje dat zij voor jou geschetst hebben. Ze zullen je altijd proberen te veranderen. 

4. Turbulentie

Karmische relaties zijn altijd turbulent. En hier bedoel ik mee dat jullie bijna nooit in een harmonieuze staat zijn samen. Misschien wel voor een paar dagen. Maar daarna is het gelijk weer mis!

Heel veel ruzie en onenigheid. Veel gekibbel. Gevoelens van jaloezie die naar boven komen drijven en vingers die naar elkaar wijzen.

Je ervaart meer periodes in het donker, dan in het licht.

Soms zie je zelfs helemaal geen licht meer.. 

Is dit herkenbaar?

Belangrijk om te onthouden:

Zolang je maar meer momenten van vreugde meemaakt in je relatie dan verdriet. Dan zit je goed…Wanneer je alleen maar verdriet, pijn en onzekerheid voelt in een relatie, dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een karmische partner.

Zielsverwanten en karmische partners
Broken isn’t Bad

5. Niet op dezelfde frequentie

In een karmische relatie zitten jij en je partner niet op dezelfde golflengte. Eentje vibreert altijd hoger. De ander lager. En soms wisselen jullie elkaar af maar jullie zijn nooit in balans samen.

Daarom is er zoveel onenigheid, drama en gedoe. Het is zo vermoeiend en het kost je veel energie.

Vaak hebben jullie beiden een andere mindset en een totaal andere kijk op het leven. Jullie vechten er samen voor om het te laten werken (letterlijk). Maar op de een of andere manier komen jullie er nooit uit samen.

Jullie zitten in een loep, een vicieuze cirkel. Oftewel, karma.

6. Loslaten gaat niet!

Het is vaak moeilijk om je los te koppelen van een karmische partner. Sterker nog, vaak is dit onmogelijk totdat jullie de bijbehorende lessen hebben geleerd. Dan verdwijnt deze persoon vaak vanzelf.

We zitten nou eenmaal vast aan onze karmische partners. En ook al zijn er momenten dat we heel graag uit deze relatie zouden willen stappen omdat we het niet meer trekken, op de een of andere manier kunnen we deze persoon NIET loslaten. Niet fysiek, niet mentaal. Ze zitten aan je vastgekleefd als lijm. 

Vaak is er een hele sterke behoefte om constant bij elkaar te zijn en bij elkaar te blijven ongeacht de kosten. Er is een vorm van verlatingsangst aanwezig. 

Met karmische partners probeer je de leegtes te vullen die er in je verborgen zitten.

Je bent namelijk liever met hen, dan alleen. Alles is beter dan alleen zijn…

Toch?

Connectie zielsverwanten
Broken isn’t Bad

Kenmerken Zielsverwanten

Soms, voel je met mensen een diepere connectie. Een connectie vanuit het hart. Een connectie die bedoeld is om je te helpen met groeien.

1. Gevoel van herkenning

Zielsverwanten zijn de mensen waarmee je een connectie deelt op zielsniveau.

Mijn ziel, 
Herkent jouw ziel
En andersom.

Dit zijn de mensen bij wie je al vanaf de eerste ontmoeting een vertrouwd gevoel hebt. Jullie zitten op dezelfde golflengte en jullie resoneren volledig met elkaars energie.

Jullie hebben beiden een sterk gevoel van herkenning en voelen een onverklaarbare sterke liefde voor elkaar. Je weet niet wat het is… maar je hebt het gevoel dat je deze persoon al eens eerder hebt ontmoet.

2. Gevoel van thuiskomen

Een zielsmaatje ontmoeten is en blijft speciaal. Het gebeurt niet dagelijks. Elke keer als ik een zielsmaatje ontmoet dan ben ik het universum zo dankbaar!

Het voelt namelijk echt als thuiskomen.

En dan denk ik weer:

‘Hé hé daar ben je’. 

Thuisgevoel bij zielsverwanten
Broken isn’t Bad

3. Harmonie

Harmonie is een van de belangrijkste kenmerken van zielsverwanten. Deze relatie is gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde met het uiterste respect voor elkaar. 

Jullie hebben elkaar ontmoet om elkaar te versterken.

Deze persoon geeft je altijd een positief en energiek gevoel. En haalt het beste uit jezelf!  Als jullie samen zijn wordt de frequentie van jullie beiden verhoogd en dit heeft ook een positief effect voor alle mensen om jullie heen.

Zielsverwanten hebben dezelfde visie en kijk op het leven en vaak lopen hun levensmissies ook gelijk aan elkaar. 

4. Telepathie

De connectie tussen zielsverwanten is zo sterk dat jullie makkelijk telepathie kunnen hebben met elkaar. Jullie pikken elkaars gedachten op, maken elkaars zinnen af en kunnen goed aanvoelen wat er zich in elkaars leefwereld afspeelt. Telepathie via dromen is ook een gegeven kenmerk.

Met je zielspartner ben je altijd verbonden. Niet altijd in deze 3D realiteit maar wel in andere dimensies. Deze connectie is grenzeloos en tijdloos.

5. Jezelf kunnen zijn

Bij een zielsverwant kun je volledig jezelf zijn. Ook al zou je je voor diegenen willen verstoppen. Het gaat niet! Zij kijken dwars door je heen.

Ze zien al je imperfecties. Maar ze accepteren deze ook van je. Het mooie is vaak ook dat je er ook oké mee bent dat ze jou volledig zien.

Graag zelfs.

Zielsverwanten zullen alle unieke eigenschappen van jou zeer waarderen, en kunnen jouw (verborgen) talenten in je herkennen. Ook als jij deze zelf nog niet ziet.

Zielsverwanten zijn je grootste supporters en willen jou altijd zien winnen!

Onthou dat goed..

Groei met zielsverwanten
Broken isn’t Bad

6. Een spiegel voorhouden

Ook bij zielsconnecties is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zielsverwanten zijn hier tenslotte om je naar het volgende niveau te brengen! Omdat zielsverwanten zo erg met elkaar resoneren hebben ze vaak te maken met dezelfde obstakels en struikelblokken in het leven. Zo helpen ze elkaar groeien in tegenstelling tot een karmische relatie.

Een zielsverwant is je therapeut en je persoonlijke life coach.

Eerlijkheid en transparantie zijn bekende kenmerken. Jullie kunnen elkaar opbouwende kritiek geven. Je kan positieve of negatieve feedback van ze toelaten omdat je weet dat ze altijd het beste met je voor hebben.

Connectie zielsverwanten illustratie
Broken isn’t Bad

Gelukkig krijgen we in ons leven te maken met vele zielsverwanten. In elke fase van ons leven hebben we wel te maken met 1 zielsverwant (liefdespartner, vriend of familielid), en als we geluk hebben misschien zelfs meerdere.

Deze connecties voelen heel vrij en gewichtloos aan.

Je voelt je te allen tijde met deze persoon verbonden. Ook al zou deze persoon morgen uit je leven stappen, de connectie die jullie delen is blijvend.

Soms nemen we afscheid van zielsverwanten. Maar dat is alleen maar voor even… Jullie zullen elkaars pad snel weer kruisen. 

Misschien in dit leven, of misschien in het volgende. 
De connectie is en blijft..

Zielsverwant of karmische partner pin
With love,

Lucky Buddha


Deel dit artikel:
  • 627
    Shares