Zo leer je luisteren naar je intuïtie

Intuïtie volgen
Deel dit artikel:
  • 632
    Shares

In deze blog leer je alles over de werking van je intuïtie en daarbij geef ik je 7 manieren om je intuïtie te versterken.

Hoe weet je of je intuïtie tegen je spreekt?

Elke dag nemen wij beslissingen op basis van onze intuïtie, ons gevoel en ons verstand. Het is een wisselwerking tussen deze drie elementen die ons definitieve keuzes laat maken.

Om je intuïtie te kunnen gebruiken moet je als eerst leren je gevoel, je verstand en je innerlijke stem van elkaar te onderscheiden.

Mijn ervaring is dat mijn intuïtie altijd als eerste tegen me spreekt, gevolgd door mijn gevoel, en als laatste mijn verstand.

Toen ik mezelf deze vraag stelde: “Wat is mijn levensdoel?” wist mijn intuïtie het antwoord gelijk zonder er twee keer over na te denken. Het gevoel dat ik erbij kreeg kwam er pas later bij. En mijn verstand nam het vervolgens over om te rationaliseren wat ik zojuist gehoord had. 

Wat ik zelf altijd heb is dat mijn intuïtie altijd heel kalm en rustig tegen me spreekt, zonder emotie.

Noem het de stilte in mij…

Om je intuïtie te leren begrijpen moet je je kunnen distantiëren van je gevoel en je verstand. Pas dan kan je intuïtie dienen als jouw innerlijke navigatie.

Hart illustratie

Zo leer je luisteren naar je intuïtie:

Alleen zijn

Als je altijd mensen om je heen hebt kun je jezelf niet horen. Dus mijn eerste tip zou zijn om meer tijd met jezelf te spenderen. En een moment te zoeken voor absolute stilte. 

Stil zijn

Stilte maakt ruimte voor plotselinge ingevingen. Geen telefoon, geen Netflix, het liefste geen muziek. Hoe meer comfortabel je kunt zijn in je eigen stilte, hoe beter je jouw intuïtie kunt horen.

Enkele minuten mediteren is een goede manier om je intuïtie te versterken. Enkele meditatieoefeningen vind je hier.

Open zijn

Of we het nu willen of niet, we zijn allemaal geprogrammeerd met vooroordelen van mensen die onze houding en ons gedrag beïnvloeden. Ik daag je uit om vanaf vandaag meer open te staan voor mensen en er geen gedachten tussen te laten komen die al een mening vormen. 

Gedachten stil. Vooroordelen gewist.

Probeer de persoon (of situatie) eerst in zijn volledigheid te zien. 

Gedachten observeren

Leer je gedachten te observeren door naar jezelf te kijken in de derde persoon (als buitenstaander).


Elke keer als jij jezelf erop betrapt dat je te veel in je gedachten blijft zitten haal je diep adem, maak je je hoofd leeg (door een korte meditatie bijvoorbeeld) en begin je opnieuw. 

Schrijven

Vrij schrijven, dichten of een dagboek bijhouden is een van de beste manieren om je intuïtie te versterken. Vooral als je in een hogere frequentie bent. De antwoorden komen op magische wijze vanzelf naar je toe. Terwijl ik deze blog schrijf ben ik vrij aan het schrijven. Ik combineer bij het schrijven van mijn blogs altijd mijn 

kennis met mijn persoonlijke ervaringen en plotselinge ingevingen die er in mij opkomen.

Hetzelfde geldt vaak als je in een dagboek schrijft. Je schrijft je gevoelens of gedachten op over een bepaald onderwerp en ineens krijg je hier een belangrijke ingeving over.

Dat is jouw intuïtie.

Voeding aanpassen

Voeding, stress en slaap hebben ongelooflijk veel invloed op je beslissingsmakingsproces. Het doen van een detox of een aantal dagen vasten kunnen je helpen om je intuïtie te versterken en om beter in contact te komen met je hogere zelf.

Ook het verminderen van vlees en bewerkt voedsel (liever geen) gecombineerd met dagelijkse meditatie, kunnen je stresslevels verlagen en je slaap verbeteren waardoor je tot betere inzichten kunt komen.

Vertrouwen op jezelf

And last but not least…leer te vertrouwen op jezelf. Je hoeft niet altijd de antwoorden te zoeken in boeken, op Google, in de bijbel of waar dan ook. 

Jij weet het antwoord als je bereid bent om ook het antwoord te willen horen.

Je kunt het boek: “Van intuïtie naar Inzicht” lezen om je intuïtie verder te ontwikkelen (hier zitten ook oefeningen bij). 

Vertrouw op jezelf.

With love,


Lucky Buddha

Boekentips:


Deel dit artikel:
  • 632
    Shares